Frissen Fejérből

2021.04.20. 12:11

Késsel a kezében, fényes nappal akart kirabolni egy nőt egy fehérvári férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és további bűncselekmény miatt kényszergyógykezelése elrendelését indítványozta annak a férfinak, aki a nyílt utcán késsel próbált meg kirabolni egy nőt Székesfehérváron.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 21 éves férfi 2020 július 20-án hajnalban Székesfehérváron egy parkoló autó szélvédőjét rongálta meg, amellyel 250.000,-Ft kárt okozott. 2020. november 19-én délben pedig ugyancsak Székesfehérváron egy áruház közelében egy késsel a kezében pénze és értékei átadását követelte egy nőtől. A sértett megijedt ugyan az elkövetőtől, azonban a felszólítás ellenére tovább haladt, így a cselekmény kísérleti szakban maradt. A büntetlen előéletű férfi kóros elmeállapotú, ezért az ügyészség az elkövető kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!