saját barátnőjétől kétszer is

2021.03.03. 15:45

A szorgos munkának fegyház lehet az ára – Több mint egymillió értékben lopott a fehérvári férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt a férfival szemben, aki két hónapon belül nyolc vagyon elleni bűncselekményt követett el Székesfehérváron, kettőt közülük saját élettársa sérelmére.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: © Unger Tamás

A vádirat szerint a 38 éves székesfehérvári férfi 2020 szeptemberében a Palotaváros egyik utcájában akkori élettársától erőszakkal elvette a táskáját, majd egy ittas férfitól 550.000,-Ft értékű kerékpárját lopta el. A férfi ezt megelőzően közös lakásukból ellopta továbbá akkori párja mobiltelefonjait és karóráit is közel 40.000,-Ft értékben. Az elkövető 2020 októberében további két, lezáratlan kerékpárt is elkötött, valamint a székesfehérvárivárosi piac egyik árusát károsította meg 35.000,-Ft-tal. Ugyanebben a hónapban egy élelmiszerüzletben egy vásárló táskáját emelte el az abban lévő okmányokkal és értékekkel együtt mintegy 150.000,-Ft értékben, továbbá egy drogériából 20.000,-Ft körüli értékben lopott parfümöket. A férfi továbbá két társával együtt 2020 februárjában az egyik mobilszolgáltató székesfehérvári üzletében egyikőjük nevén lévő előfizetéshez újabb telefonkészüléket vásárolt részletre anélkül, hogy a teljes vételár megfizetése szándékukban állt volna. A csalással közel 300.000,-Ft kárt okoztak.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben a kényszerintézkedés fenntartása mellett végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, míg társai esetében közérdekű munkabüntetés alkalmazását indítványozta – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!