Ügyészségi hírek

2021.03.19. 09:45

Részegen megfejelte a vendéget, majd késsel hadonászott egy férfi egy székesfehérvári szórakozóhelyen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2020. szeptember 11-én egy székesfehérvári szórakozóhelyen ittas állapotban garázdálkodott.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a terhelt ittasan megjelent egy szórakozóhelyen, ahol az ott tartózkodó személyekkel szóváltásba keveredett. A pultos felszólította, hogy távozzon, amelyre a vádlott nem volt hajlandó, majd az egyik vendéget lefejelte és megpofozta. A pultos ekkor cigarettázás ürügyén a vádlottat a szórakozóhely elé, az utcára hívta, ahol a férfi a jelenlévőkkel tovább kötekedett, fenyegette, provokálta őket, akik a provokáció elől kitértek.

A vádlott dulakodni kezdett a jelenlevőkkel, lökdöste őket, majd elővette a kulcscsomóját, amelyen egy kisebb méretű kés volt és azzal hadonászott, szúrt a jelenlevők felé. A környéken lakók értesítették a rendőrséget.

A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A vádlott ugyanazon a napon, a cselekményét megelőzően kábítószert is fogyasztott.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint – mivel cselekményét egy korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba idejének hatálya alatt állva követte el – a felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását, illetve az elkövetéshez használt kés elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!