végleges a döntés

2021.03.09. 15:10

Indítványozta az ügyészség a kislángi kettős gyilkosság elkövetőjének letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. március 7-én, egy Fejér megyei településen két idős személyt az otthonukban éjszaka megölt.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított éjjel a kerítésen átmászva bejutott a sértettek ingatlanára, a füstölőkamra lakatját letörte és magához vette a helyiségben tárolt füstöltárut. A gyanúsítottat a lopási cselekménye során azonban az ingatlanban lakók megzavarták. A terhelt ekkor a sértetteket a nála lévő 12 cm pengehosszúságú konyhakéssel többször megszúrta. A két sértett a szúrás következtében fellépő vérzéses és traumás sokk miatt elhunyt.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A gyanúsított személyiségében rejlő okból, illetve az ölést megelőző vagyon elleni cselekménye alapján a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!