vádirat

2021.03.08. 16:12

El akarta ütni motorozó szomszédját egy bicskei férfi

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Bicskén a sértett megöléssel való fenyegetése után ittasan, gépkocsival akarta elütni a férfit.

Fejér Megyei Főügyészség

A szélvédőn tükröződő fény elvakíthatja a vezetőt, aki így nem mindig veszi észre időben az elébe kerülő akadályt

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a terhelt 2020. július 12-én nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd a szintén a településen lakó férfival összeszólalkozott, mivel a férfi által értékesíteni szándékozott motorkerékpárt a vevő nagy zaj- és porkeltéssel próbálta ki. A vádlott a motort kipróbáló férfit megöléssel fenyegette meg. A terhelt ezt követően erősen ittas állapotban a gépkocsijába ült, nagy sebességgel elindult a sértett felé, aki az út szélére húzódott és a motorkerékpár mellett várakozott. A vádlott ekkor a járművet mintegy 50-60 km/h körüli sebességgel a sértett felé kormányozta, aki elugrott a gépkocsi elől, majd 30-35 km/h sebességgel a motorkerékpárnak ütközött, azt a jármű maga alá gyűrte. A vádlott ezt követően a férfit megütötte, fojtogatta, majd a sértettnek sikerült elmenekülni. A férfi a bántalmazás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett, a motorkerékpárban pedig 100.000,- Ft-os rongálási kár keletkezett.

Az ügyészség a vádiratában a bűnügyi felügyelet alatt álló terhelttel szemben annak fenntartását, börtönbüntetés kiszabását, közúti járművezetéstől, valamint közügyek gyakorlásától eltiltást, illetve az elkövetés eszközéül használt személygépkocsi elkobzását indítványozta.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/el-akarta-gazolni-szomszedjat-a-bicskei-ferfi-mert-nem-tetszett-neki-hogy-motorozik-4143176/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!