elszökött a rendőrök elől

2021.02.07. 07:16

Kilenc migránssal a kocsijában akadt el a grúz embercsempész autója Ercsinél

A sofőr kilenc illegális migránst szállított Ercsi közelében.

police.hu

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. február 6-án 19 óra 15 perckor az M6-os autópálya 40-es kilométerénél egy grúz honosságú gépjárművet kíséreltek meg ellenőrzés alá vonni, azonban a jármű Ercsi térségében letért az autópályáról és egy mezőgazdasági területre hajtott, ahol elakadt. A gépjármű vezetője kivonta magát a rendőri intézkedés alól és elszaladt, őt a rendőrök jelenleg is keresik. A kocsiban hat férfi és további három gyermek utazott, akik magukat iraki állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért meghallgatásukat követően a rendőrök visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!