Ügyészségi hírek

2021.02.04. 16:00

Háromszor tört be ugyanabba a szabadbattyáni házba – Vádat emeltek ellene

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntett kísérlete és minősített lopás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki háromszor tört be egy szabadbattyáni házba, és a tulajdonost is bántalmazta.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a férfi 2020. február 12-én hajnalban próbált meg először betörni az ingatlanba, azonban a sértett megzavarta cselekménye közben.

Másnap kora reggel az elkövető ismét visszatért, és az ablak betörését követően 16.000,-Ft forint értékben különböző műszaki cikkeket lopott el a házból.

Néhány nap múlva, 2020. február 17-én a férfi újfent behatolt a házba, hogy egy köteg összetekert drótot vigyen el onnan, azonban a tulajdonos megint észlelte cselekményét. A férfi a drótot hátrahagyva megkísérelte elhagyni az ingatlant, azonban a sértett vissza akarta tartani, ekkor a férfi egy ismeretlen tárggyal fejbe ütötte őt.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de fennállt súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

Az ügyészség a többszörös visszaesővel szemben végrehajtandó szabadságvesztésbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!