jogerősen

2021.01.20. 15:45

Öt év felfüggesztettet kapott a bolgár embercsempész, aki 9 migránst szállított

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében kezdeményezte annak a bolgár férfinak a felelősségre vonását, aki 2020 decemberében illegális bevándorlókat akart átvinni a magyar határon.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A vád szerint a 48 éves férfi egy ismeretlen bolgár személlyel megállapodott, hogy pénzért migránsokat szállít át Magyarország területén.

A férfi megbízójától megkapta a találkozási pont koordinátáit, ahol 2020. december 22-én este felvett fia autójának utasterébe, valamint csomagtartójába egy iraki, egy palesztin és hét szír bevándorlót.

A férfi kocsival az M6 autópályán Budapest irányába haladt, amikor a besnyői csomópontnál a rendőrök igazoltatták, így cselekménye lelepleződött.

Az ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé a letartóztatásban lévő terheltet.

A Dunaújvárosi Járásbíróság két év börtönbüntetést szabott ki az elkövetővel szemben, melynek végrehajtását öt évre felfüggesztette, és négy évre kiutasította őt az országból. A döntés jogerős.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kilenc-migranst-probalt-kocsijaban-atcsempeszni-az-orszagon-fejerben-fogtak-el-4536052/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!