Előkészítő ülésen ítélet született

2021.01.12. 17:00

Kiskorú lányt kínáltak szexuális tevékenységre egy Fejér megyei lakásotthonban

A Fejér Megyei Főügyészség által emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt benyújtott váddal egyezően a Székesfehérvári Törvényszék előkészítő ülésen megállapította három, köztük két fiatalkorú bűnösségét.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a két fiatalkorú terhelt és a kiskorú sértett együtt voltak elhelyezve egy Fejér megyei lakásotthonban. A vádlottak 2018. április 8-át megelőzően elhatározták, hogy a sértettet férfiaknak szexuális cselekmény végzése érdekében anyagi ellenszolgáltatás fejében átadják. Az egyik vádlott a sértettet többször bántalmazta, amely miatt a kiskorú félt a vádlottaktól, ezért eleget tett a kérésüknek. A fiatalkorúak az egyik közösségi oldalon álprofilt készítettek a sértettről, ahova súlyosan szeméremsértő képeket is feltöltöttek róla.

A sértett a felvételek elkészítésekor nem mert ellenkezni a terheltekkel.

Az egyik vádlott a közösségi oldalon ráírt az egyik ismerősére, akivel időpontot egyeztetett a kiskorúval való találkozás érdekében. A terheltek a kiskorút elkísérték a találkozóhelyre, ahol beszállt a férfi gépkocsijába, aki egy erdős területre hajtott, és a gépjárműben szexuális cselekményt végzett a sértettel. A terhelt 2.000,- Ft-ot és néhány szál cigarettát adott a kiskorúnak fizettségként, aki a lakásotthonban azt átadta a vádlottaknak. A sértett a lakásotthonban jelezte a történteket, majd a gyermekvédelmi gyám feljelentést tett a rendőrségen.

Az előkészítő ülésen a terheltek beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A Székesfehérvári Törvényszék a két fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki, megállapította, hogy a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak, továbbá vagyonelkobzást rendelt el velük szemben, a harmadik, felnőttkorú vádlottal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!