jogerősen

2021.01.27. 13:29

Egy hónapra letartóztatták a hétfői, fehérvári fegyveres rablás elkövetőjét

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. január 25-én egy gázriasztó pisztollyal rablást kísérelt meg elkövetni egy székesfehérvári cég telephelyén.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított reggel a cég telephelyére egy olyan gépkocsival érkezett, amelynek rendszámtábláját lecserélte. A parkolóban megvárta a kirendeltség vezetőt, a gázriasztó pisztollyal mögé lépett, és közölte vele, hogy egy fegyveres rablásban van része. Az épületben a mennyezet irányába lőtt és követelte a széfben lévő pénz átadását. A lemezszekrényben mintegy 6.000.000,- Ft készpénz volt elhelyezve. A kirendeltség vezető közölte, hogy a széf kulcsa nincs a birtokában, az feltehetően a helyettesénél van, azonban a kulcsot a helyettes sem tudta átadni. Az épületben tartózkodó egyik alkalmazott ekkor 15.000,- Ft készpénzt adott át a táskájából a gyanúsítottnak.

A terhelt a kirendeltség vezetőt arra kényszerítette, hogy a saját gépkocsijával szállítsa el a helyszínről. A sértett az egyik utcánál a férfi utasítására megállt, a gyanúsított elvette a zsebében lévő két bankkártyát és 12.000,- Ft készpénzt. A sértett ezt követően a jármű indító kulcsával kiugrott a gépkocsiból és elfutott a helyszínről.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, elrendelte a letartóztatást, a döntés fellebbezés hiányában végleges.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/fegyveres-rablas-szekesfehervaron-a-tek-es-a-rendorseg-is-keresi-az-elkovetot-4617418/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!