vádat emeltek a fiú ellen

2020.06.24. 13:56

Dohányzás miatt gyulladt ki a fehérvári férfi lakása, bennégett idős édesanyja

A Fejér Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. január 26-án a székesfehérvári, édesanyjával közösen lakott házban, dohányzás közben az izzó cigarettát ráejtette az ágymatracra, amely miatt keletkezett tűzben az édesanyja olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádlott együtt lakott a 82 éves, mozgásában korlátozott, fekvőbeteg édesanyjával. A férfi és a sértett este az ágyukban fekve beszélgettek, amikor a vádlott a két, egymásra helyezett matracból álló ágyában cigarettázni kezdett. Az izzó cigaretta ráesett az alsó matracra, amely azonnal meggyulladt. A vádlott a felső matracot kivitte az udvarra, majd visszament a másik matracért is a szobába, amely addigra már nagy lánggal égett. A vádlott az égő matracot a konyháig tudta csak kivinni, miközben megégette a kezét, az arcát és a homlokát.

A vádlott a tűzből való menekülés közben a ház bejárati ajtajáig jutott és a küszöbön feküdt, amikor a helyszínre érkező tűzoltók rátaláltak. A vádlott édesanyja elesett, a szobából már nem tudott kimenekülni, és olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, amelynek következtében a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor az ágyában dohányzott, amely magatartása vezetett a sértett halálát eredményező tűz keletkezéséhez.

A főügyészség vádiratában a terhelttel szemben – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!