Zaklatás vétsége miatt letartóztatás

2020.06.25. 15:32

A sértett és gyermekei megölésével fenyegetőzött egy férfi Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. május 27. és június 15. között Dunaújvárosban, különböző helyszíneken többször szidalmazta a sértettet, a sértett és gyermekei megölésével fenyegetőzött.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2020. május 27-én, a buszon a sértettet a munkahelyéig követte, kiabált vele, becsmérlő kifejezésekkel illette, valamint gyermekei elvételével fenyegetőzött.

A férfi 2020. június 3-án az utcán követte a sértettet, közben a nő gyermekeinek a megölésével fenyegette. A sértett a gyanúsított elől egy épületbe menekült be.

A terhelt 2020. június 6-án nyolc alkalommal hívta a nőt mobiltelefonján. A sértett az első alkalommal felvette a telefont, a férfi számon kérte, hogy miért bujkál előle, szidalmazta, becsületsértő megjegyzésekkel illette és megfenyegette, hogy bejelentést tesz ellene a gyámhivatalhoz. A sértett az első telefonhívást követően a gyanúsított telefonszámát blokkolta.

A férfi 2020. június 15-én a nőt és három kiskorú gyermekét a pénzintézetig követte, ahol szóváltásba keveredett vele, majd a nő felé lépett. A sértett legnagyobb gyermeke a nő és a férfi közé állt és ököllel a férfit arcon ütötte. A gyanúsított ekkor ismét a sértett és gyermekei megölésével fenyegetőzött. A nő értesítette a rendőrséget, elindult a bankból, azonban a férfi követte őket mindaddig, amíg a rendőrök igazoltatás alá vonták.

A gyanúsított a sértett sérelmére elkövetett hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetve volt, a cselekményét feltételes kedvezmény hatálya alatt állva, különös visszaesőként követte el, így alaposan lehet tartani attól, hogy a bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A férfi érvényes lakcímmel, bejelentett tartózkodási hellyel nem rendelkezik, alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, vagy elrejtőzne.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés a terhelt fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!