a hasbaszúrt ember nem lépett félre

2020.05.28. 20:07

Két döfés a testbe, egy a becsületbe?

Sági Zoltán

Fotó: Pixabay.com

Felkereste szerkesztőségünket az a férfi, akit május 21-én, vagyis múlt csütörtökön Székesfehérváron, a Kisteleki utcában ért késes támadás. Azért jött, hogy elmesélje az eset részleteit – és hogy elmondja: nem felel meg a valóságnak az az állítás, amellyel támadója indokolta tettét. Az autójában ülő férfihoz a tulajdon nagybátyja lépett oda, majd miután az unokaöcs ajtót nyitott, kétszer is megszúrta, minden előzetes szóváltás, vagy figyelmeztetés nélkül. A 69 éves elkövető, akit még aznap elfogtak, a rendőrségen azt vallotta: tettét szerelemféltésből követte el. Állítása szerint az unokaöccse elszerette tőle a jelenlegi barátnőjét csakúgy, mint korábban a feleségét.

A szívre és hasra irányzott szúrásai szerencsére nem okoztak életveszélyes, vagy maradandó sérülést panaszosunknak. Ám az annál inkább – adta elő – hogy az esetről kiadott rendőrségi közlemény nyomán szerkesztett országos híradóban ő – házas ember létére – úgy jelent meg, mint aki valóban összeszűrte a levet a két nővel. Márpedig, állítja, egészen biztosan nem kezdett ki a támadó egy híján hetven esztendős barátnőjével – főleg, hogy két éve színüket se látta. Sem a volt feleséggel, aki annak idején tán épp a beteges féltékenysége miatt hagyta ott a nagybácsit.

Panaszosunk helyreigazítási kérelemmel fordult a rendőrséghez, ahonnan maga a megyei rendőrfőkapitány utasította el kérését írásban azzal, hogy a rendőrség az ügyről valótlan információt nem közölt. A férfi ezzel nem ért egyet és állítja: a végsőkig elmegy azért, hogy a bemocskolt jó híréért elégtételt vegyen. Az ügy további részleteivel a szombati lapszámunkban jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!