Vádat emeltek

2020.04.22. 13:48

Személyes adatokkal élt vissza egy fehérvári férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki videóra vette, majd megosztotta egy áruház dolgozóival folytatott, viccesnek ítélt beszélgetését.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a férfi 2019. április 7. napján a kora délutáni órákban vásárlása során egy székesfehérvári áruház több dolgozóját megkérdezte, hogy hol talál tarhonya palántát, és az abszurd kérdésre adott válaszokat mobiltelefonjával rögzítette.

A férfi a viccesnek talált felvételeket egy közösségi portálra, valamint egy közismert megosztó csatornára is feltette anélkül, hogy erről az érintetteknek tudomása lett volna. Mivel a felvétel a sértetteket negatív színben tüntette fel, annak megosztása jelentős érdeksérelemnek minősül.

Az ügyészség többrendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben, és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!