emberkereskedelemért

2020.02.27. 14:19

Letartóztatták a prostituáltakat futtató banda negyedik tagját

Fejér Megyei Főügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség a kizsákmányolás céljából történő megvásárlással, illetve átvétellel személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta azon szervezet negyedik tagjának a letartóztatását, amely 2016-tól Németországban és Svájcban bordélyházat üzemeltetett, ahol Magyarországon részben adásvétel útján megszerzett személyeket prostitúcióra kényszerítettek, mozgásukban korlátoztak és bevételüket elvették.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak tevékenységüket szervezetten követték el, a bűnszervezet négy tagja a feladatokat egymás között megosztotta. A szervezet negyedik tagja közreműködött a bordélyház üzemeltetésében, a prostituáltak tevékenységét felügyelte, valamint az ügyféltől kapott összegeket átvette és kezelte. A Székesfehérvári Járásbíróság a szervezet három tagjának a letartóztatását korábban már elrendelte.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 5-től 25 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy a sértettek jogellenes befolyásolásával a bizonyítást meghiúsítaná.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés a terhelt fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!