2018 óta szorgoskodtak

2019.02.08. 13:41

Kannabiszültetvény Lepsényben – Két és fél kilónál is több kábítószert találtak

A rendőrök két szlovák állampolgárt vettek őrizetbe.

police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 38 éves férfi és egy 30 éves nő ellen.

A nyomozás adatai alapján a szlovák pár lepsényi lakóingatlanán 2018 óta kábítószert termesztett, az eladásra szánt drogot porciózta. A nyomozók a lepsényi lakóház több helyiségéből összesen 89 tő kábítószergyanús élő növényt, összesen 2760 gramm kábítószergyanús szárított növényi törmeléket és kapszulákat találtak, melyeket a lakásban fellelt készpénzzel és számítástechnikai eszközökkel együtt lefoglaltak.

Fotó: police.hu

Az eljárásban kirendelt igazságügyi vegyész szakértő vizsgálata során megállapította, hogy a lefoglalt növényi származékok kábítószernek minősülnek.

A megyei nyomozók 2019. február 6-án a férfit és a nőt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették. 2019. február 8-án gyanúsítottként hallgatták ki őket kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – adja hírül a police.hu

A Fejér Megyei Főügyészségtől megtudtuk, hogy a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel a gyanúsítottak tekintetében a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, valamint alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon dönt a gyanúsítottak letartóztatásáról.

Frissítés: A Székesfehérvári Járásbíróság a fenti ügyben az egyik gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el, míg a másik gyanúsított őrizetét megszüntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!