tűz

2018.02.11. 08:08

Kigyulladt egy ház Vereben, egy ember megsérült – Frissítve!

Egy ember megsérült abban a tűzben, mely szombat éjszaka keletkezett egy verebi melléképületben.

Katasztrófavédelem, E.Várkonyi Péter

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű melléképület szombat este Vereb Fő útján. A helyszínre a székesfehérvári hivatásos és a pázmándi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják.

Fotós: E. Várkonyi Péter

Frissítés:

A Fő utca egyik házához riasztották a pázmándi önkéntes tűzoltókat, A riasztási fokozathoz – mivel tetőtüzet jeleztek – mérten két fecskendővel indultak az önkéntesek. A helyszínen kiderült, hogy szó sincs tetőtűzről, a családi ház melletti 50 négyzetméteres melléképületben csaptak fel a lángok. Az itt lévő kazánba gyújtott be a tulajdonos, majd elment szomszédolni. Mire visszatért, már égett a padlásra felvezető létra egy része és a kis épületben tárolt éghető anyagok.

Fotós: E. Várkonyi Péter

A tulajdonos elkezdte oltani, de nem tudott a parázzsal megbirkózni és a kisebb lángokkal sem, ezért, ha késve is, de értesítette a tűzoltókat. A pázmándiak megkezdett tűzoltását később a székesfehérvári hivatásosok segítették.

Fotós: E. Várkonyi Péter

A tűzoltás pázmándi vezetője mentőt kért a helyszínre, mert a  41 éves férfi, aki megkezdte az oltást, az előzetes mentőorvosi megállapítás szerint enyhe füstmérgezést kaphatott. A mentők a székesfehérvári kórházba vitték. A tüzet és az izzó parazsakat a tűzoltók lokalizálták, a tűz nem terjedt tovább a szomszédos lakóépületre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!