visszaeső bűnöző

2018.02.13. 17:44

Drogkereskedelemmel gyanúsítják, előzetesbe került a fehérvári férfi

A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki ellen kábítószer kereskedelem alapos gyanúja miatt folytat nyomozást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. 

Szabó Zoltán

Forrás: Pixabay

A Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztályának tájékoztatása szerint a kábítószer birtoklásának vétsége miatt már büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított 2017. év elejétől 2018. év elejéig több – közöttük egy kiskorú – személy részére értékesített, illetve adott át kábítószert. A vevők egyike az elfogyasztott kábítószer hatására 2017. június 9-én egy székesfehérvári panelház tetejéről leugrott és elhunyt.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés egyik oka az volt, hogy a gyanúsított a vele szemben már folyó büntetőeljárás tartama alatt és annak ellenére – a rendőrség alapos gyanúja szerint – kábítószerrel kereskedett és emiatt ellene újabb eljárás indult. Megállapította a bíróság továbbá, hogy a huzamosabb ideig tartó bűnelkövetésre figyelemmel alaposan feltehető, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Az előzetes letartóztatást elrendelő  végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!