Frissen Fejérből

2022.01.31. 13:57

Hol volt, hol nem volt - avagy áram a vasárnapi tomboló szélviharban Fejérben

Ahogy a katasztrófavédők, úgy az áramszolgáltató munkatársai sem unatkoztak a vasárnapi szélvihar idején. Hogy mi dolguk volt Fejér megyében? Megtudtuk!

S. Töttő Rita

Forrás: Pixabay

A vasárnapi viharos időjárás több helyen okozott károkat a villamos hálózaton Fejér megyében – szögezte le megkeresésünkre Patócs Renáta, az E.On szóvivője. Az áramszolgáltató munkatársai minden érintett helyszínen rövid időn belül ott voltak és folyamatosan számolták fel a viharkárokat.

A 10 órától 18 óráig tomboló viharos szél nagyobb mértékű áramkimaradásokat a Velencei-tó környékén, illetve Baracska térségében okozott – derült ki. Az időnként 100 km/órát is meghaladó viharos szél fákat csavart ki és sodort a vezetékekre, de a fák és ágak mellett egyéb nagyméretű tárgyak is a hálózatra sodródtak, és több helyen vezetékszakadást okoztak.

Így például Sárszentmihály, Sárpentele parkerdő területén egy 14 méteres, 40 cm átmérőjű fa dőlt a hálózatra, melynek következtében 2 szigetelő eltört és egy vezeték elszakadt. A délelőtti órákban Baracska térségében egy középfeszültségű vezeték szakadása és a szigetelőtest törése okozott néhány órára áramszünetet. Dunaújvárosban a kora délutáni órákban szintén vezetékszakadás miatt volt áramszünet. Az esti órákban Daruszentmiklós térségében egy 8 méteres, 40 centiméter átmérőjű fát sodort a villamos vezetékre a viharos szél, zárlatot okozva ezzel a hálózaton. 

Az E.ON szakemberei felkészülve a viharos időjárásra, vasárnap megerősített létszámmal, egész nap megfeszített erővel dolgoztak azon, hogy mindenhol minél előbb helyreállítsák a szolgáltatást. A hibás szakaszok leválasztása és a tartalék irányok bekapcsolási időszaka alatt Gárdonyban, Velencén, Ráckeresztúron napközben 1-2 órás kimaradásokat érzékelhettek az érintettek. Kisebb mértékű, leginkább részleges áramkimaradásokat pedig a megyeszékhelyen, a környező településeken, illetve Mór környékén tapasztalhatott a lakosság a tegnapi nap folyamán.

És, hogy a katasztrófavédelem munkatársainak mennyi munkát adott a vasárnapi szélvihar? Arról bővebben ide kattintva olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!