Frissen Fejérből

2021.12.09. 07:28

Ónos esőbe fordul a havazás Fejérben csütörtökön

koponyeg.hu, met.hu, utinform

20210108 Székesfehérvár, város, utca, havazás, esernyő. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Erősen felhős, nyugaton borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé lesz csapadék: északnyugaton, az Alpokalján havazás (akár 10-20 cm-es hótakaró is kialakulhat!), a Dunántúl középső részein ónos eső (!), máshol havas eső, eső. A Dunától keletre inkább csak estétől lehet elszórt eső, szitálás. Eleinte a délkeleti, keleti, majd az északnyugatiszél élénkül meg. 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - az Alpokalján lesz a leghidegebb - írja a koponyeg.hu

Másodfokú riasztás Fejér megyére:

Napközben az Alpokalján, Kisalföldön tovább folytatódik az éjszaka kezdődött havazás, míg a Dunántúl más részein kezdetben havas esőre, fagyott esőre, illetve ónos esőre egyaránt lehet számítani, majd dél felől egyre inkább eső lesz jellemző. A reggeli órákig ónos esőre főként a Dunántúl középső és keleti felén lehet számítani (döntően átmeneti jelleggel), de kiemelten Veszprém megyében 1 mm-t meghaladó (akár 5 mm-t megközelítő) mennyiség is lehetséges a késő délelőtti órákig. A csapadék halmazállapota napközben északnyugat felől egyre nagyobb területen havazásba vált át, azonban a halmazállapot váltás határa még meglehetősen bizonytalan. Összességében az Északnyugat-Dunántúlon, illetve a Dunántúli-középhegység térségében lehet 10 cm-t meghaladó (Alpokalján akár > 20 cm) hóréteg, míg a Dunántúl északkeleti részén, főváros térségében általában lepel - 5 cm hómennyiség gyűlhet össze - tájékoztat a met.hu.

A gyorsforgalmi utak burkolata a megelőző sózás miatt jellemzően sónedves. A fő- és mellékutak burkolata a Dunántúl egész területén sónedves vagy vizes, a havazással érintett területeken néhol kell számítani latyakos-havas szakaszokra is.

A látási viszonyok az ország túlnyomórészén jók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában