Helyi időjárás

2020.08.23. 07:10

Zivatarok vonulnak át vasárnap Fejér megyében, citromsárga riasztás van érvényben

idokep.hu, met.hu

Az idokep.hu előrejelzése szerint vasárnap kezdetben az ország nyugati felén, majd keleten számíthatunk többfelé záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadással, jéggel. Az egyre többfelé északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős, a zivatarokat viharos lökések kísérhetik. Napközben 25-33 fokot mérhetünk, keleten, délkeleten számíthatunk még kánikulára. Hidegfronti hatás érvényesül.

Székesfehérváron a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül alakul, és várhatóan 5 mm csapadék hullik a nap folyamán megyénkben. Citromsárga riasztás van érvényben, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint.

A folytatásban

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett már csak helyenként alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél. Délután 24 és 30 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Kedden nyugaton és északnyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, elszórtan délen, majd délkeleten, keleten lehetnek záporok, néhol zivatarok. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél, délután 23-29 fokot mérhetünk.

Szerdán már sok napsütés ígérkezik, csapadék nem valószínű. Szeles idő várható, a délkeleti szelet az északi tájakon erős lökések kísérhetik. A maximumok 25-30 fok között alakulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!