előrejelzés

2020.07.12. 07:13

Kellemes, napos időnek ígérkezik a vasárnap

A hőmérséklet visszaesik, hajnalban a Dunántúlon 10, 14 fok várható, míg a felhősebb keleti tájakon 15, 18 fok is lehet.

metnet.hu

Fotó: pixabay.com

Délelőtt a front csapadékzónája a keleti megyéket is elhagyja, ott is megkezdődik a felhőzet felszakadozása, csökkenése. Napközben már országszerte napos, de változóan gomolyfelhős időre készülhetünk. Elsősorban a középső országrész felett növekedhet meg időnként erősebben a gomolyfelhőzet, itt néhol kisebb futózápor is előfordulhat, máshol azonban nem várható csapadék. Az északi szél többnyire mérsékelt, a Dunántúl északnyugati részén illetve a Tiszántúl északi felén élénk lesz, időnként erős lökések is kísérhetik. Ugyanakkor az ország középső sávjában, annak is elsősorban északi felén ennél gyengébb marad a légmozgás. Jelentősen visszaesik a délutáni hőmérséklet a korábbi napokhoz képest, délutánra 20 és 26 fok közé melegszik a levegő.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!