Helyi időjárás

2020.04.12. 06:55

Sok napsütésben lesz részünk húsvétvasárnap

Jó idővel és sok napsütéssel köszönt be a húsvétvasárnap megyénkben.

idokep.hu

Fotó: Pixabay

Sokat fog sütni a nap, az időnként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb északnyugaton alakulhat ki késő délután egy-egy helyen jelentéktelen futó zápor. A délies szelet a Dunántúlon és a főváros térségében élénk lökések kísérhetik. Hajnalban -2 és +7, délután 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Nem lesz front térségünkben.

HÁROMNAPOS ELŐREJELZÉS:

Húsvéthétfőn megnövekszik a felhőzet, kezdetben északon, északkeleten és keleten kisebb eső, futó zápor helyenként előfordulhat, délutántól pedig nyugaton, északnyugaton és északon alakulhat ki eső, zápor, néhol akár zivatar is. Élénk, erős lesz a délnyugati, majd a nyugati szél. Napközben 20-26 fokot mérhetünk.

Keddre markáns hidegfront érkezik, hajnalban, reggel többfelé, délután már csak elszórtan alakulhat ki eső, futó zápor. Napközben északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Az északias szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután csak 8-13 fokot mérhetünk.

Szerdán napos, száraz időre van kilátás. Szerdán még sokfelé élénk lehet az északnyugati szél, csütörtökre szinte mindenhol mérséklődik a légmozgás. A hideg hajnalokat követően szerdán 12-16 fokot mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!