Építenek a generációk óta virágzó kohászati kultúrára

2023.08.01. 12:30

Elindult a Liberty Steel első szállítmánya Dunaújvárosba

Miután a felszámolás alatt álló Dunaferre kiírt tendert a Liberty Steel nyerte, megkezdte az acélbugák szállítását Dunaújvárosba. A vasmű értékesítése az Európai Bizottság jóváhagyásával, várhatóan még ebben az évben lezárul. – juttatta el közleményét szerkesztőségünkbe a cég.

Feol.hu

Fotónk illusztráció!

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Társlapunk információi szerint, a Liberty megkezdte az acélbugák szállítását a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. - nek – ez az első tényleges lépés azután, hogy a felszámolás alatt lévő Dunaferre kiírt tendert a brit cég megnyerte. A Liberty Steel az Európai Bizottság Versenyjogi Hivatalának jóváhagyása után veszi át teljes jogú tulajdonosként a dunaújvárosi cégeket (Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. és Dunarolling Dunai Vasmű Kft. - a szerk.), addig folytatja azt a több hónapja megkezdett munkát, amit a felszámolóval és a vasmű vezetésével eddig is végzett.  

Fotó: Liberty Steel

A romániai Liberty Galati által gyártott acélbugák szállítása is ebbe a folyamatba illeszkedik. Egy 100 ezer tonnás szállítmány első berakodott mennyisége július 29-én, szombaton hagyta el Galati Romportmet kikötőjét, és várhatóan augusztus 13-án érkezik meg Dunaújvárosba. A Liberty Galatiból érkező bugákból majd a Dunarolling meleghengerművében készítenek tovább feldolgozott termékeket.  

A Liberty azért is pályázott a Dunaferre, mert jelentős működési és kereskedelmi szinergiákat lát a romániai, csehországi és lengyelországi upstream üzletága és a vasmű minőségi acélt gyártó downstream üzletága között.  

Fotó: Liberty Steel

Ajay Aggarwal, a Liberty Steel európai elnöke közleményében úgy fogalmazott, hogy "nagyon örülünk, hogy ez az első acélbuga szállítmány elindult Galatiból Dunaújváros felé. Közös munkánk során építünk a Dunaújvárosban generációk óta virágzó kohászati kultúrára, amely megalapozza a helyi szakemberekkel folytatandó ígéretes együttműködést. Ennek eredményeként közösen fenntartható jövőt biztosíthatunk az acélmű, valamint a tőle függő közösségek és a tágabb értelemben vett magyar gazdaság számára" - tette hozzá Ajay Aggarwal. 

Szerző: Várkonyi Zsolt / DH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában