Sokakat érinthet

2023.04.05. 15:30

Új adót vezet be Ercsi önkormányzata

A településen vendégéjszakákat eltöltőknek a képviselő-testület döntése nyomán idegenforgalmi adót kell fizetniük, melynek beszedéséről a szállásadó gondoskodik.

Héjj Vivien

A rendeletben meghatározottaknak vendégéjszakánként kell fizetniük

Forrás: pexels.com

Az adókötelezettség azt a magánszemélyt terheli, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltölt. Az adó mértéke személyenként és vendég-éjszakánként 300 forint.

A fizetendő adót a szállásdíjjal együtt a szállásadó szedi be. A megfizetendő idegenforgalmi adót az adóbeszedésre kötelezettnek akkor is be kell fizetnie, ha annak beszedését elmulasztotta.

Az adóbeszedésre kötelezettnek az idegenforgalmi adóról a tárgyhónapot követő hónap tizenötödik napjáig kell adóbevallást benyújtania. Az adóbeszedésre kötelezett az általa beszedett, vagy beszedni elmulasztott idegenforgalmi adót az adóbevallás benyújtására nyitva álló határnapig fizetheti meg.

Adómentességet élvez többek között a 18. életévét be nem töltött magánszemély, valamint a gyógyintézetben fekvőbeteg szakellátásban részesülő vagy szociális intézményben ellátott magánszemély.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában