A kormánydöntésnek köszönhető olcsóbb áram miatt újabb útfelújításokra is lesz lehetőség

2023.04.20. 10:19

A fehérvári uszoda teljes felújításának és a strand bővítésének kiviteli tervei is elkészülhetnek a közel 600 milliós megtakarításból!

A napokban született kormánydöntés arról, hogy csökkentett áron juthatnak villamos áramhoz az önkormányzatok. Székesfehérvár így közel 600 milliót tud spórolni a városüzemeltetésben, amit más, fontos célokra költ a város.

Házi Péter

Fotó: Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Jó hírt jelentett be közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere: A kormánydöntésnek köszönhetően, miszerint a települések olcsóbban vehetik az áramot, 598 millió forintot tud az év végéig megspórolni Székesfehérvár, ennek a nagy részét a közvilágítás teszi ki. A 600 millió forintot többek között útfelújításokra költi a város, járdaszakaszokat és parkolókat újítanak majd meg belőle a Saára Gyula Program keretében. Az ehhez szükséges előkészítő munka, azaz a részletek kidolgozása már meg is kezdődött.
A bejegyzésből kiderül, hogy az összeg másik részét az uszoda teljeskörű felújításának és a strand bővítésének kiviteli terveire költi az önkormányzat. "Ez jelentős előrelépést jelent majd azon az úton, aminek végén egy korszerű uszoda és nagyobb strand várja majd a vendégeket, új élményelemekkel. Köszönet Magyarország Kormányának a döntésért, ami úgy vélem minden önkormányzat számára igen nagy segítség, párthovatartozástól függetlenül!” - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában