Megújuló vízelvezetés

2022.12.30. 17:00

Újabb fontos összegek folynak be Sárszentmihályra

Sárszentmihály önkormányzata újabb pályázati támogatásban részesül. A forrásból a Hársfa utca, a Fő út gyógyszertár előtt lévő szakasza és a Kossuth Lajos utca csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése valósul majd meg, az összesen 847 méter hosszú árokrendszeren.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Fotó: Kőszegi Dániel

A kiöntő csapadékvizek károkozásának csökkentése miatt vált szükségessé a település csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése. A beruházás során a csatornát nagyobb vízmennyiségre méretezett, beton burkolatú árokká építik majd át. A nem megfelelő méretű átereszek cseréje és a külterületi árokszakaszok profilozása is a kivitelezés része lesz, így az árkok vízszállító képessége is megnő. 

A Fő úti és a Kossuth Lajos utcai vízelvezető árkok is burkolva lesznek. A Hársfa utcáról lefolyó vizeket összegyűjtő – külterületi – szakaszok profilozása is megtörténik. Szintén a megfelelő vízszállító képesség érdekében kell ezt elvégezni.

A belterületi csapadékvíz-elvezető árok burkolása így 503 métert, az átereszek cseréje 156 métert, a külterületi árok profilozása 188 métert tesz majd ki. Így valósulhat meg 847 méter hosszan a meglévő elvezető árkok korszerűsítése, részbeni burkolása és az érintett utcákban a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása a jövőben Sárszentmihályon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában