Segítség a dolgozóknak

2022.12.08. 14:00

Bérkompenzációt kapnak az abai önkormányzat dolgozói

A nehéz gazdasági helyzetben is támogatja munkavállalóit az abai önkormányzat. A dolgozók egyösszegű bérkompenzációban részesülnek.

Héjj Vivien

Forrás: Pixabay.com

Köztudott, a város önkormányzata és annak intézményei Aba legnagyobb munkáltatói, több mint száz főt foglalkoztatnak. Mikula Lajos polgármester közleményében úgy fogalmazott, a városnak a munkavállalóiért felelőssége van, hiszen ők működtetik a települést, ezért a városvezetés úgy döntött, minden munkaviszonyban vagy közalkalmazotti, közszolgálati, egészségügyi jogviszonyban lévő dolgozó – az inflációra és az energiaárakra tekintettel – bérkompenzációt kap.

– Ennek mértéke azonos, függetlenül attól, hogy valaki beosztott vagy vezető. A nyolc órában foglalkoztatott munkatársak egységesen 85 ezer forint bérkompenzációt kapnak. Ez nem nagy összeg, de a szűkös anyagi helyzet csak ezt teszi lehetővé – adta hírül az önkormányzat, hozzátéve, sem a polgármester, sem az alpolgármesterek nem részesülnek bérkompenzációban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában