Frissen Fejérből

2022.12.13. 21:51

A szénhiány miatt szerdán reggel leállítják a vasmű kokszolóját

2022. december 14-én reggel leáll a Dunai Vasmű kokszolója. A sorsfordító döntésről Evgeny Tankhilevich ügyvezető igazgató közleményben tájékoztatta a dolgozókat.

Baráth Eszter

Fotó: DH-archív

Egy, a dunaújvárosiak számára létrehozott közösségi média csoportba került fel annak az ügyvezetői igazgatói utasításnak a fotója, amely a kokszoló leállításáról szól. Az ügyvezető igazgató aláírásával ellátott dokumentum így fogalmaz: Az ISD Kokszoló Kft.-nél kialakult szénhiány miatt a technológiai folyamatok fenntarthatatlanok, a további termeléshez szükséges feltételek nem biztosítottak. A szénhiány miatt kialakult helyzetre tekintettel elrendelem a kokszoló technológiai folyamatainak leállítását. 

A dokumentum megjelöli a leállítás tervezett időpontját is: 2022.12.14. 6:00 óra. Ekkor fejezik be a szénelegy kokszoló blokkokba való betöltését. A technológiai leállítás végrehajtásának folyamatához a már korábban elfogadott leállítási tervet veszik alapul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában