Frissen Fejérből

2022.10.28. 11:00

Lesz-e Enyingen izzócsere?

Két rendkívüli napirendi pontot is tárgyalt az enyingi képviselő-testület a szerdai ülésén. Emellett Szita Károly, Kaposvár polgármesterének kéréséről is szó esett.

Hajdú Marianna

Viplak Tibor polgármester vezette a testületi ülést

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap (archív)

Az ülés egyik témája a Vas Gereben Művelődési Ház nyitvatartása volt. A művelődési ház vezetője, Nemes Diána kérte, hogy a művelődési ház nyitvatartási idejét ne három, hanem öt napban határozzák meg. Mivel az önkormányzatnak semmilyen pluszköltséggel nem jár az energetikai hatékonyság szempontjából az ötnapos nyitvatartás, pozitív döntést hoztak a kérdésben.

A közvilágításban szerepet játszó izzók cseréje azonban még megoldásra vár. A polgármester szerint ennek a költsége meghaladja az önkormányzati keretet, de a képviselők megvétózták ezt az álláspontot. Véleményük szerint átcsoportosítással kigazdálkodható a körülbelül 600 ezer forintos költség.

További fontos téma volt a testületi ülésen Szita Károly levele. Kaposvár polgármestere minden magyarországi önkormányzathoz intézte sorait, miszerint forduljanak az Európai Bizottsághoz két dolog tekintetében: egyrészt, hogy elítélik Oroszország katonai agresszióját, másrészt ítéljék el a szankciós politikát. Valamint arra kérte az önkormányzatokat, próbálják megkérni Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, hogy a Magyarországot megillető felzárkóztatási és helyreállítási alapot megfelelő módon megkaphassa az ország – ezt az enyingi testület teljes mértékben támogatandónak találta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában