Frissen Fejérből

2022.07.05. 07:15

Ősszel nyithat meg a sárosdi bölcsőde

Célegyenesben a sárosdi bölcsőde nyitása: az épület kivitelezése elkészült, a soron következő lépés az eszközbeszerzés, melynek anyagi hátterét a Megyei Pénzügyi Keret közgyűlésének támogatása és az önkormányzat saját forrása biztosítja.

Héjj Vivien

Legkésőbb októberben megnyithatja kapuit az intézmény

Forrás: FMH-Archív

A vidéki településeken az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a kisgyermekes családok száma, így a bölcsődei férőhelyek iránt is egyre nagyobb igény mutatkozik. Nos, a sárosdi kisgyermekeseknek már nem kell sokáig várni, ugyanis a tervek szerint már szeptemberben – de legkésőbb októberben – megnyitja kapuit az újonnan felépült bölcsőde. Mint azt korábban lapunknak a település polgármestere elmondta, már a tervezéskor igényfelmérést készítettek a faluban, s az eredmény is megmutatta: van igény az új intézmény létrehozására. 

Az eredményes pályázatnak köszönhetően mintegy 300 millió forintból építhettek bölcsődét, amely közvetlenül az óvoda mellett kapott helyet. A z új, 350 négyzetméter alapterületű épületben két csoportszoba összesen 28 férőhellyel várja a gyermekeket. Az épület főbejáratán belépve, az előtértől balra lesznek a bölcsőde funkcióhelyiségei: öltöző-átadó, két csoportszoba, fürdő, tárolók, mozgássérültmosdó, babakocsi- tároló, fedett terasz-pergola. A jobb oldali épületszárnyban a főzőkonyha és a hozzá tartozó helyiségek kaptak helyet. Az épület elkészült, jelenleg az eszközbeszerzés az aktuális feladat. Ehhez a Megyei Pénzügyi Keret közgyűlése 8,5 millió forintot biztosít, valamint az önkormányzat saját forrásából még ugyanennyivel egészíti ki a vásárlásra fordítható összeget. 

– Jelenleg zajlik a szolgáltatói bejegyzés és a működési engedély kikérése. A pályázaton belül az építkezésre volt pénzünk, a csoportszobák berendezéseit, az öltözők, vizesblokkok berendezéseit és az egyéb szükséges tárgyi eszközöket, a mosókonyha felszerelését, bútorokat, fejlesztőeszközöket, játékokat tudunk beszerezni a támogatásból és saját forrásunkból – mondta a Fejér Megyei Hírlap érdeklődésére Dunkl Gergely polgármester, akitől azt is megtudtuk, a nyitás céldátuma szeptember 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában