Frissen Fejérből

2022.05.11. 12:00

Sztrájkot szerveznek a fehérvári műanyaggyár munkavállalói

Úgy érzik, a munkáltató nem veszi figyelembe a dolgozók kérését, ezért sztrájkot szerveznek a fehérvári műanyaggyár munkavállalói.

Baráth Eszter

A Székesfehérváron működő CSI Hungary Kft. körül zajló eseményekkel kapcsolatban felkerestük Székely Tamást, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökét. Székely Tamás elmondta, hogy a tervezett sztrájk oka az, hogy a bérrendezéssel kapcsolatban a munkáltató nem veszi figyelembe a dolgozók kérését. 

A vállalat 4,9 százalékos emelésével szemben a munkavállalók egységesen 41 ezer forint béremelést akarnak kiharcolni. A szakszervezet elnöke elmondta, úgy vélik, utóbbi igazságosabb is, hiszen az alacsonyabb bérrel rendelkezők számára magasabb összeget jelent, a magasabb keresettel rendelkezők pedig nem kapnának sokkal több jövedelmet. A visszajelzések alapján a fehérvári gyárban dolgozók körében kiemelkedően magas a részvételi szándék, a munkavállalók több mint 90 százaléka csatlakozna a sztrájkhoz. 

Ennek időpontját viszont egyelőre nem tudják, hiszen a munkáltatótól még nem érkezett semmiféle visszajelzés. Székely Tamás kiemelte, a tervezett sztrájk nem azt jelenti, hogy nem tárgyalnának a munkáltatóval: a cél az, hogy megegyezésre jussanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában