Frissen Fejérből

2022.05.12. 11:33

Harmadszor ültek össze a megye legnagyobb munkaadói, vezető cégek képviselői

A Videoton 2019-ben hívta össze ezt a fórumot, abban bízva, hogy az előadások és az egyeztetések segítik a vállalatok fejlődését és javítja az esetleges együttműködések hatékonyságát.

Palocsai Jenő

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A kívánt célt elérte, hiszen a jelenleg zajló konferencia a harmadik, méghozzá egy olyan időszakban, amikor a gazdaság fejlődését előbb a covid, majd az infláció és végül de nem utolsó sorban a háború is nehezíti.

A fél tízkor kezdődő esemény megnyitója után ebben az évben is Németh Dávidé volt az első szó. A K&H vezető elemzője harmadszor áll ki a Fejér megyei vállalatvezetők elé és egyre nehezebb dolga van, hiszen a 2019-es induláskor még könnyű volt jóslásokba bocsátkozni, ám 2020-ban már a világjárvány, idén a szomszéd országban dúló háború döntögette a világgazdaság sakktábláját, karöltve az egyre magasabb inflációval.

Lakatos Péter, a Videoton egyik vezérigazgatója is felszólalt, miközben a másik cégvezető csak online van jelen, ugyanis Sinkó Ottót is elérte a covid.

Rövid szünet után olyan cégvezetők ülnek majd le egy kerekasztal beszélgetésre, mint például Szincsák Attila (Denso), Katus István ((Howmet-Köfém) vagy Karikó Zsolt (Hanon).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában