Frissen Fejérből

2021.11.18. 09:00

Koreai cég is jön Pákozdra

Folyamatos az érdeklődés a település iránt az ipari befektetők részéről.

Tihanyi Tamás

Egy tűzvédelemmel foglalkozó cég építkezik az ipari parkban

Fotó: Tihanyi Tamás

A nagyközség Fehérvár felé eső részén már hosszú ideje működött egy ipari vállalkozás, autókhoz gyártott alumínium alkatrészeket mint autóipari beszállító. Volt is ezzel problémájuk a Pipacsos lakóparkban élőknek: nyaranta nyitott ablaknál bizony sokakat zavart a présgépek dübörgése. Akik panaszkodtak emiatt, most megkönnyebbülhetnek, mert a hatalmas üzemépület rövidesen gazdát cserél: a korábbi cég felszámolja itteni tevékenységét, helyébe januártól a dél-koreai Taewoong Precision Hungary Kft. érkezik. Ők 2018-ban települtek Magyarországra, az elektromos gépjárművek akkumulátorait előállító gödi Samsung SDI beszállítói. Precíziós fröccsöntéssel gyártanak műanyagipari szigetelő alkatrészeket az akkumulátorokba.

A cég képviselői minap meglátogatták a pákozdi önkormányzatot, ahol Kardos Ádám polgármesternek és kollégáinak elmondták, tatai székhelyüket a magas számú megrendelésnek köszönhetően mára kinőtték, és Pákozdon, az Ipartelep utcában találtak nekik megfelelő telephelyet. Az adásvételi szerződés lebonyolítása egyelőre folyamatban van, hiszen jelenleg még egy másik vállalat a bérlő, de szándékuk szerint január elejével elkezdik a belső takarítást, és márciustól – közel száz fővel – elindítanák a termelést. Kölcsönösen jó együttműködést szeretnének kialakítani a pákozdi önkormányzattal, és adott esetben számítanak a helyben és a közelben lévő munkakeresőkre, leendő munkavállalókra is.

Egy tűzvédelemmel foglalkozó cég építkezik az ipari parkban
Fotó: Tihanyi Tamás

A nagyközség főváros felé eső végében, a lovardával, illetve a körforgalommal szemben lévő M7 Ipari Parkban, úgy tudjuk, csaknem az összes telek – ha nem már mindegyik – gazdára talált. Hónapokkal ezelőtt kezdett építkezni az egyik autópályához közel eső telken a belga Krismar cég, amely lószállító járműveket gyárt szerte Európában, és ezzel kapcsolatban igyekszik mindenféle igényt kielégíteni, legyen az önálló jármű vagy utánfutó, kisebb-nagyobb szerelvény. Szé­les náluk a spektrum, céljuk, hogy bárki megtalálja a számítását. Egy 20 ezer négyzetméteres telken a nyolcezer négyzetméteres üzemcsarnok építése már befejeződött, mellette pedig egy újabb épületet is felhúznak. Kardos Ádám polgármester és Pikó Zoltán alpolgármester már hónapokkal ezelőtt egyeztetett Patrick Muyle menedzserrel.

Nem ennyire előrehaladott az építkezés az országút felé eső oldalon. A településen korábban elterjedt, hogy egy fehérjefeldolgozó vállalkozás ér­kezett oda, de ez ugyanúgy helyi pletykának bizonyult, mint jó néhány, hasonlóan alaptalan feltételezés a korábbi időkből. A valóság az: a Piro-Plan Kft. épít csarnokot, ők tűzvédelmi tervezéssel és ilyen eszközök gyártásával foglalkoznak. A cég vezetése egy­előre nem járt a polgármesteri hivatalban, de minden bizonnyal rövidesen erre is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában