Frissen Fejérből

2021.11.12. 10:00

Egy lelkes amatőr a mesterséges intelligenciáról

Kovács Róbert, a Howmet-Köfém Kft. területi vezetője volt az első előadója az Alba Innovár kedden megrendezett városházi konferenciájának.

Majer Tamás

Kovács Róbert előadását főként diákok hallgatták ezúttal

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A magát lelkes amatőrnek nevező szakember a mesterséges intelligencián belül a neurális hálózatok aranykoráról beszélt, s végeredményben arról, hogy neki kell állni megtanulni az új technológiához kapcsolódó ismeretanyagot. Mindent, amit csak lehet, s közben minden továbbit, ami időközben megjelenik.

– Ha a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmai kapcsolatomat szeretném megfogalmazni, azt tudom mondani, hogy lelkes amatőr. Nincsen iskolai végzettségem, viszont sokat foglalkoztam vele, nagyon érdekel. Jól emlékszem, 2004–2008 környékén találkoztam a neurális hálózatokkal. Az egyetemen a professzor úr próbálta nekünk elmagyarázni… Senkit nem érdekelt, de pár éve, amikor visszalapozgattam a tananyagot, felcsillant az értelme! – mondta. – Nem ezzel foglalkozom nap mint nap, viszont nagyon sok olyan projektben dolgoztam már, ahol láttam, milyen hozzáadott értéke van.

Kovács Róbert előadását főként diákok hallgatták ezúttal
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Elmondta, dolgozott például olyan projektben, ahol művészi alkotások – fényképek, rajzok, festmények – értékét próbálták előre jelezni. Olyanban is, ahol ingatlanok árbecslésével foglalkoztak.

– A mesterséges intelligenciának széles körű lehetőségei vannak, egyelőre még kevés, ami jól becsatolható a mindennapi problémáinkhoz, de ahogy megy előre az idő, ez változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában