Frissen Fejérből

2021.10.01. 13:00

A hiteles információ érték és áru is egyben – Üzleti fórumot tartottak a Gazdaság Házában

Magyar–német üzleti fórumot tartottak csütörtökön a Gazdaság Házában. Az eseményen a gazdasági kapcsolatok aktualitása mellett a magyar vállalkozások német piaci esélyeiről, együttműködési lehetőségeiről is beszámoltak a szakemberek.

Héjj Vivien

Naprakész információkat szerezhettek a résztvevők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egész Dunántúl térségét kiszolgáló Német InfoPont első rendezvényét tartották csütörtökön. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a térség vállalkozásainak német üzleti kapcsolatépítését és piacra lépését kívánja segíteni az infópont életre hívásával, melynek keretében évente négy alkalommal témaspecifikus programot és tanácsadási napot szerveznek előre megadott tematika mentén.

Az esemény jelentőségéről, krédójáról és üzenetéről a megnyitón Radetzky Jenő beszélt.

– Az információ érték: politikában, társadalomban, családban, edukációban és az élet minden területén megállapíthatóan fontos. A piacgazdaságban az információ egy kicsit érték és áru is. Az ezer szállal, hálózatban összenőtt valóságvilágban tobzódik az információ. Túl sok van belőle, és ebben a túlkínálatban az igazi érték, az eladható áru a hiteles és teljesen megalapozott információ – fogalmazott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Radetzky arról is beszélt, manapság nincs idő elválasztani a fake newst a valós hírtől, a hitelestől, ezért keresni kell azokat a helyeket, ahol biztosak lehetünk abban, hogy amit hallunk, az jó, arra építhetünk, tervezhetünk, azzal együtt élhetünk.

Naprakész információkat szerezhettek a résztvevők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal házhoz jött az információs fórum mindazok számára, akik a német–magyar gazdasági kapcsolatban aktívak akarnak lenni.

– Az itt kapott információk biztosan aktuálisak, naprakészek és használhatók – tette hozzá az elnök.

Az eseményen egyebek mellett a magyar–német gazdasági kapcsolatok aktualitásáról és a magyar vállalkozások német piaci esélyeiről, az együttműködés lehetőségeiről is tájékoztatást kaptak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában