gazdaság

2021.08.24. 11:00

Árbevételi rekord a Masterplastnál

Az erőteljes évkezdés után tovább gyorsult a forgalom növekedése, és újabb történelmi rekordokat ért el a második negyedévben a sárszentmihályi székhelyű Masterplast.

FMH, MTI

Az alapanyaghiánnyal terhelt környezetben is stabilan működő gyártói háttér biztosította a vállalat számára a globálisan jelentkező, erőteljes építőanyag iránti kereslet kiaknázását. A kiugró eredménybővülés hátterében azonban jelentős szerepet játszik a bázishatás is. Az előző év azonos időszakában ugyanis a társaság legfontosabb export célországai zárlat alatt voltak, illetve ekkor még nem volt egészségiparból származó bevétele a vállalatnak.

A második negyedévben elért 57,1 millió euró rekord árbevétel azt jelenti, hogy az első félévet követően a Masterplast értékesítése immár 95,4 millió eurós szintre szárnyalt. Az adózott eredmény a 3,5-szeresére, 6,3 millió euróra nőtt. Mindez azt jelenti, 2021 első hat hónapját követően a társaság adózott eredménye több mint 40 százalékkal haladta meg a 2020 teljes évében elért eredményt.

A prémium kategóriában

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn. Az építőanyag-gyártó vállalat közleménye szerint az aukción kialakult átlaghozam 2,86 százalék, a cég 180 darab, egyenként 50 millió forint névértékű kötvényt bocsátott ki. A társaság korábban már közölte, hogy kötvénykibocsátást tervez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramja keretében. A kötvényeket az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 180 napon belül bevezetik a BÉT által működtetett kötvény­piacra. A Masterplast Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, a papír hétfő délután változatlanul 4650 forinton áll, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyama 660 forint, a legmagasabb 4850 forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában