szponzorált tartalom

2021.07.02. 13:20

Érdemes-e a cégeknek prémium bankkártyát igényelni?

A statisztikák azt mutatják, hogy évről évre egyre több üzleti bankkártyát használ a KKV és vállalati szegmens összességben. Minek köszönhető ez a növekvő tendencia?

Bankkártyás fizetés egy kávézóban

Fotó: pexel.com

Készpénz nélkül egyszerűbb

Sokan azt gondolják, hogy egy vállalkozás életében felesleges a bankkártya használata, csak presztízsként szolgál, és a legolcsóbb megoldás még mindig a készpénz. Természetesen ez sok esetben nem igaz, hiszen a készpénz használata költség-és időigényes. A bevételt szállítani, számolni, a készpénzes tranzakciókat könyvelni kell.

Ha bankkártyát biztosítunk munkavállalóinknak, az ő életüket is megkönnyítjük és könnyebben követhetők a költéseik is. Sőt, a költéseket részletes adatelemzés alá vethetjük, így megvizsgálhatjuk, hogyan oszlanak meg a költéseik a különböző szolgáltatók között.

Külön jó hír, hogy a mai digitális világban már digitalizálva is kérhetjük a bankkártyát, így lehetőség nyílik a különböző mobilfizetési megoldásokra.

Bankkártyás fizetés egy kávézóban
Fotó: pexel.com

Egyszerűbb mindennapok az üzleti életben is

Sok cég, akár kisebb vállalkozások esetében is előfordul, hogy internetről rendelnek, különböző szoftverekre fizetnek elő, vagy csak egyszerűen online formában hirdetnek. Ezekhez a tranzakciókhoz elengedhetetlen a bankkártya használata. Nagyobb cégeknél a repülőjegy, szállásfoglalás sem ritka eset. Az üzleti bankkártyák esetében pont ezeket a használati szokásokat vették figyelembe a kártyatársaságok, amikor megalkották a prémium bankkártyák kedvezményrendszerét.

Bizonyos dombornyomott üzleti bankkártyák esetében, a kártyatulajdonosok ingyen használhatnak egyes prémium reptéri várókat Budapesten és Bécsben is, valamint Budapesten akár a reptéri gyorsító sávot is igénybe vehetik. Ezek az előnyök nagyban megkönnyíthetik az üzletemberek, valamint a gyakran utazók életét.

Konkrétan milyen előnyökkel is jár egy ilyen reptéri váró használata?

A budapesti repülőtéren díjmentes étel-és italfogyasztással, valamint dolgozósarokkal és ingyenes internetkapcsolattal várják azokat az utazókat, akik ilyen prémium üzleti bankkártyával rendelkeznek

Ugyanezen bankkártyával egyébként a bécsi reptéren is használhatjuk a kártyatársaság reptéri váróját.

A fentebbi példák is jól mutatják, hogy a kapcsolt kedvezményrendszer nagyon kedvező, ha gyakran utazunk külföldre.

Utazás és reptéri üzletek
Fotó: pexel.com

A kényelem mellett a biztonság még fontosabb szempont, a piacon találunk olyan bankot is, aki például 50 millió Ft fedezetig kínál utasbiztosítást a prémium bankkártya mellé.

Ugyanez a bank továbbá biztosítja, hogy egy magán egészségügyi szolgáltatónál bizonyos kedvezményeket vegyünk igénybe. A kedvezmény 10%-os árengedményt foglal magában járóbeteg ellátásra, illetve 20% engedményt biztosít házivizit szolgáltatásra Budapest területén.

A kártyatársaság emellett bizonyos üzleti bankkártyájához rendelkezésünkre bocsájt egy olyan szolgáltatást is, melyet kihasználva, díjmentesen olvashatunk számos online magazint. Ez a lehetőség különösen hasznos, ha épp a reptéri váróban ülünk és az indulásra várunk. A bankunk által kapott egyedi link segítségével több, mint 7000 nemzetközi és magyar online magazinhoz férhetünk hozzá.

Összességében a fentiek jól mutatják, érdemes utánajárni, hogy az egyes prémium bankkártyák milyen kedvezményekkel és szolgáltatásokkal társulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában