nyereséges negyedév

2021.05.20. 20:00

Padlógázzal indított a Masterplast

A német export, az egészségipar és a leányvállalatok sikere hozta a kiemelkedő növekedést – derült ki a Masterplast Hungária Kft. lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

FMH, V. Varga József

20210329 Sárszentmihály, Masterplast, építkezés, beruházás, támogatás, új csarnok. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ellátási láncok akadozásai mellett is sikeres első negyedévet produkált a sárszentmihályi székhelyű Masterplast. A társaságot a stabil belföldi teljesítmény nyújtotta alap, a német és az egészségipari értékesítés vártnál gyorsabb felfutása, valamint a leányvállalati és export országokban elért bővülés segítette az eredmények elérésében.

Hazánkban, a kormányzati támogatások ösztönző hatása mellett, továbbra is élénk piaci környezetben folytathatta munkáját a legnagyobb magyar építőanyag-gyártó. Amint megtudtuk: a leányvállalati és az export országokban viszont legalább ennyire kedvező piaci széljárás uralkodott, az európai országok többségében a pandémia újabb hullámának tudatosabb kezelése mellett az építőipar és az egészségipar is nagy lendülettel indította az évet, ami jelentős keresletnövelő hatással bírt.

Képünk a márciusi csarnokbővítésnél készült
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azonban a korábban nem tapasztalt drasztikus alapanyag áremelkedések és beszerzési nehézségek komoly kihívás elé állították a társaságot az év első hónapjaiban. Az acél, műanyag és építőkémiai alapanyagok gyors drágulását a globális ellátási láncok akadozása, az általános kapacitáshiány és a logisztikai rendszerek beszűkülése tovább fokozta, melyek következményei az építőipari és egészségipari termékek árában is megjelentek.

Mindezek ellenére sikeres volt a gyártás alapanyagellátásának biztosítása, ami kulcsfontosságúnak bizonyult. A német gyártás az egészségipar és a német piac kiszolgálásában játszott szerepet. Mindkét terület új többletbevételt jelentett az első negyedévben, miután a bázisév azonos szakaszában még nem volt aktív ez a két szegmens.

Az 1997-ben alapított Masterplast a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyaggyártó vállalataként jelentős beszállítói partnere a hazai építőanyag kereskedelmi vállalkozásoknak. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető-szigetelő és szárazépítészeti rendszerek elemeinek piacán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában