Frissen Fejérből

2021.04.20. 07:41

Együtt a fehérvári munkahelyekért – 1,8 millió euró támogatáshoz is juthatnak a vállalatok

Vargha Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a támogatásra.

feol.hu

Korábban tanárként dolgozott, 2010 májusától Fehérvár országgyűlési képviselője Vargha Tamás

Fotó: Burger Zsolt

A közzétett videóból kiderül, hogy az elmúlt évben a Külügyminisztérium Versenyképességnövelő Támogatási Programjának keretein belül 288 milliárd forint támogatást nyújtott a magyarországi vállalatoknak, hogy ne kelljen senkit elbocsátaniuk. Ebből az összegből közel 10 milliárd forint érkezett Székesfehérvárra, aminek köszönhetően 4210 munkahelyet sikerült megőrizni, és többet teremtettek is.

Most újabb 30 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik a versenyképesség növeléséhez szükséges támogatások programja. 30 milliárd forint értékben adnak kapacitásbővítő, termelékenységet javító beruházásokra azoknak a vállalatoknak, amelyek elkötelezik magukat, hogy továbbra sem bocsátanak el senkit, hiszen a legfontosabb cél az, hogy a magyar emberek munkahelyeit megvédjék, illetve az elveszett munkahelyek helyett újakat hozzanak létre. A Programon belül 1,8 millió euró támogatást tudnak adni vállalatonként, ez a támogatás a beruházás egyötödét jelentheti. Vargha Tamás arra kéri a fehérvári vállalatokat, hogy vegyenek részt a programon, mentsék meg együtt a fehérvári munkahelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában