Koronavírus Fejérben

2021.03.01. 07:20

Az edzőtermeket és a játszóházakat is segíti Fehérvár

A legújabb pályázati felhívás keretében ezúttal az edzőtermek és a játszóházak üzemeltetői jogosultak a gazdasági mentőcsomag részeként létrehozott Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap által nyújtott támogatásra.

Héjj Vivien

Régen volt, tán igaz sem volt a közös edzés: most a termeknek is szól a támogatás Fotó: Archív (FG)

Fotó: gaborfeherphoto

Az intézkedések részeként legutóbb a vendéglátóipari egységek és a szállodák üzemeltetői igényelhettek támogatást, ezúttal az edző- és fitnesztermet, valamint a játszóházat üzemeltetőké a lehetőség. Az önkormányzat pályázatot hirdet azon gazdasági szereplők részére, amelyek a veszélyhelyzet ideje alatt, a 2020. október 31-i állapothoz képest a munkavállalóik legalább 50 százalékát továbbfoglalkoztatják.

A pályázók körébe tartoznak a fitnesz- és testépítő klubok és létesítmények, valamint a testedzési szolgáltatást kínálók. A pályázó annyiszor 50 ezer forint támogatásra jogosult, ahány személyt foglalkoztatott január 31. napján. Pályázat benyújtására nem jogosult az a gazdasági szereplő, aki oktatási intézmények iskolai rendszerű képzését végzi, vagy annak ad otthont. Továbbá azok sem pályázhatnak, akik kizárólag vagy túlnyomórészt versenysport célját szolgáló edző- és fitnesztermet üzemeltetnek.

Régen volt, tán igaz sem volt a közös edzés: most a termeknek is szól a támogatás Fotó: Archív (FG)

A játszóházak tekintetében azon jogi személyek, egyéni vállalkozók pályázhatnak, akik a 2020. október 31-i állapothoz képest a munkavállalóik legalább 50 százalékát január 31. napján is foglalkoztatták. A bérelt ingatlan után igényelt támogatás esetében a pályázó által 2020. évre megfizetett bruttó bérleti díjnak megfelelő összegű támogatásra jogosult. A foglalkoztatottak után igényelt támogatás keretében munkavállalónként 50 ezer forint támogatás igényelhető, ha a munkavállalót január 31. napján is foglalkoztatták. Nem pályázhatnak azok, akik a játszóházat más, kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységgel együtt végzik, vagy gyermekmegőrzőt üzemeltetnek. A pályázatok benyújtási határideje március 8. Részletek és a nyomtatványok elérhetők a város honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában