Négy tevékenységet támogatnak

2021.03.07. 07:20

A civil szervezeteknek írtak ki pályázatot

A civil szervezetek ingatlanberuházási, ingatlanfelújítási, gépjárműbeszerzési, eszközvásárlási és programszervezési támogatásra pályázhatnak a Falusi civil alap pályázatain.

FMH, V. Varga József

A vértesboglári önkéntes tűzoltók lecsófesztiválon múlatták az időt. Forrás idén is lesz a programokra. Alkalom?

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A Falusi civil alapra március 8-án jelenik meg a felhívás a kormány.hu oldalon, a keretösszeg ezúttal is 5 milliárd forint lesz – jelentette be Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. Egyebek között elmondta: a múlt évi felhívásban 1580 olyan civil szervezet nyert támogatást, amely 5000 lélekszám alatti településen működik. A program sikeres volt, ezért jelentősebb változtatás nélkül ismétlik meg az idén, vagyis ingatlanvásárlásra és ingatlanfelújításra maximum 6 millió forin­tig, gépjárműbeszerzésre 5 millió forintig, eszközvásárlásra, valamint programok szervezésére, lebonyolítására pedig 2-2 millió forintig lehet pályázni.

A pályázatokat április 7. és május 7. között lehet benyújtani, a lebonyolító szervezet a Bethlen Gábor Alapkezelő. Kiemelte: amíg Magyar falu program lesz, addig „jó eséllyel” Falusi civil alap is.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a Nemzeti együttműködési alap, a Falusi civil alap és a hamarosan meghirdetendő Városi civil alap révén mintegy 20 milliárd forint keretösszeggel tudják 2021-ben támogatni a hazai civil szervezetek működését, amelyek száma közelít a 70 ezerhez.

A vértesboglári önkéntes tűzoltók lecsófesztiválon múlatták az időt. Forrás idén is lesz a programokra. Alkalom?
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

Elmondta, hogy a Falusi civil alapban az idén kisebb változtatások szerepelnek: az a szervezet, amelyik tavaly gépjárműbeszerzésre pályázott sikeresen, az idén erre nem pályázhat, illetve az a szervezet, amelyiknek sikeres pályázata volt tavaly ingatlanvásárlásra, az idén erre nem, legfeljebb ingatlanfelújításra nyújthat be pályázatot.

Pályázatot az a szervezet nyújthat be, amelyiket 2020. december 31-éig jogszerűen bejegyeztek. Hozzátette, hogy a közeljövőben meghirdetendő Városi civil alapnak ugyancsak 5 milliárd forint lesz a keretösszege.

Egy pályázó egy pályázatot nyújthat be, és kizárólag az egyik pályázati kategóriá­ra igényelhet támogatást. A tá­mogatás formája: saját forrás nélkül egy összegben folyósított 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatás. A támogatott tevékenység időtartama: 2021. január 1.– 2022. december 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában