Biológiai szúnyogirtás

2021.02.04. 07:10

Fehérváron lehet a szúnyoggyérítéssel foglalkozó cég új központja

A megyeszékhelyen épülhet meg a biológiai szúnyog­gyérítéssel foglalkozó Lokímica Laboratories cég kelet-közép-európai központja.

FMH

A legutóbbi találkozón eldőlt, Székesfehérváron lesz a spanyol cég új laboratóriuma, kelet-közép-európai központja

Fotó: ÖKK

2020 nyarán már tárgyalt az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokímica Laboratories képviselőivel Fehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt. A találkozón a város természet- és környezetvédelmi szakemberei megismerhették a cég által kifejlesztett védekezési technológiát. Mára biztossá vált, hogy kelet-közép-európai gyártó- és kutatóközpontját Székesfehérváron alapítja meg a vállalat.

Amint arról az önkormányzati kommunikációs központ beszámolt, a további együttműködésről a felek a napokban tárgyaltak. A környezetbarát biológiai szúnyoggyérítésen kívül szóba került egy fehérvári képzési program lehetősége is, amelyet a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal együtt valósítanának meg.

A legutóbbi találkozón eldőlt, Székesfehérváron lesz a spanyol cég új laboratóriuma, kelet-közép-európai központja
Fotó: ÖKK

Az 1978-ban alapított spanyol vállalat több mint harminc éve áll a közegészségügy szolgálatában. Céljuk, hogy az emberek életminőségének javítása mellett megóvják a környezetet. A Lokímica Laboratories szerteágazó kutatási tevékenysége kiterjed a rágcsálók, csótányok és szúnyogok elleni védekezésre is.

A biológiai szúnyoggyérítés gyerekcipőben jár még nálunk, azonban hazai szakemberek is bekapcsolódtak a spanyol cég munkájába, amelynek eredményeként Fehérvár élen járhat a környezetvédelmi, természetvédelmi edukációban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában