Szponzorált tartalom

2021.01.26. 20:17

Díjnet: csekkbefizetés sorban állás nélkül

Hazánkban is egyre népszerűbbé válik az elektronikus fizetés, s talán nem is gondolná, azonban ez számos pozitív következménnyel jár. A Telefonszám Tudakozó segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb előnyöket, melyeket az elektronikus számlák, valamint a Díjnet szolgáltatása nyújthat a lakosság számára.

Fotó: pexels.com

Mi az elektronikus számla? Miben segít nekünk a Díjnet?

Az elektronikus számla tulajdonképpen tartalmaz minden adatot, amire szüksége van egy-egy tartozás kiegyenlítéséhez, azonban így elkerülheti a készpénzes befizetés hátrányait. Például a sorban állást és a több órás várakozást a bankban, postán. Arról nem is beszélve, hogy a papír alapú számlák elvetése kifejezetten környezetvédő lépés.

A Díjnet segít abban, hogy közelebb hozza egymáshoz a számlakibocsátókat és az ügyfeleket.

Tulajdonképpen egy elektronikus számlabemutatási szolgáltatás, mely elérésével a különböző szolgáltatók kliensei online felületen keresztül tudják megtekinteni és kiegyenlíteni tartozásaikat. Mindemellett a Díjnet segíti a kapcsolat fenntartását is a felek között, támogatja a kommunikációt, a reklamációk jelzését és az észrevételek megosztását is.

A Díjnet előnyei

A számlák könnyed kezelhetősége és az áttekinthető felület mellett a Díjnet számos egyéb előnyt tartogat. Elsősorban, hogy díjmentesen, bárhol és bármikor elérhető. Így amennyiben munkaszüneti napon jut eszébe, hogy rendezze pénzügyeit, akkor sem kell halasztania, hanem azonnal elvégezheti, ugyanis a Díjnet mindig nyitva áll az ügyfelek előtt.

A rendszer nagy figyelmet fordít a biztonságos fizetésre, emellett az e-mailes értesítések további visszaigazolást nyújtanak a sikeres tranzakciókról is. Többé nem kell papíralapú bizonylatokat tartogatnia, mindössze néhány kattintás szükséges az elektronikus számlakivonatok eléréséhez.

A számlák kifizetését több módon is végezheti: bankkártyás vagy mobiltelefonos fizetéssel, egyedi banki utalással, internetbanki fizetéssel és csoportos beszedési megbízással is.

A Díjnet nem terheli többlet költséggel ügyfeleit, az utalási províziók a bankok által meghatározott díjazással történnek. A korábbi számlák könnyedén visszakövethetők a rendszerben, így folyamatosan ellenőrizheti költségvetését, kiadásait. Az ügyfelek adatainak, ügyleteinek maximális védelméről a 256 bites SSL titkosítással védett webhely gondoskodik.

A Díjnet lehetővé teszi, hogy más nevére, pl. családtag számára kiállított számlát is kezelni tudjon, ehhez mindössze egy regisztrációt kell indítania a megfelelő adatok megadásával.

Hogyan regisztráljunk a Díjnet rendszerbe?

A Díjnet használatához egy kétszintű regisztráción kell végig haladnunk, mely elérhető a szolgáltatás weboldalán. A folyamat során meg kell adnunk a teljes nevünket, lakcímünket, felhasználói azonosítónkat, jelszavunkat, e-mail címünket és a telefonszámunkat.

Amikor beléptünk a rendszerbe, a következő lépésben már csak a számlakibocsátóhoz kell csatlakoznunk.

Tehát olyan szolgáltatókat kell keresnünk, akiktől a jövőben elektronikus formában szeretnénk megkapni a számláinkat. A Díjnet rendszerben számos ismert számlakibocsátó regisztrált, mint pl. Allianz, CRITERION Távfelügyelet, a különböző csatornázási és vízművek, áramszolgáltatók, Díjbeszedő Holding Zrt., Telekom, Vodafone stb. A következő lépésben ezeken a felületeken is meg kell adnunk személyes adatainkat.

Még egyszer hangsúlyoznánk, hogy a Díjnet nem számol fel külön költségeket a regisztrációért és a szolgáltatás igénybevételéért.

A rendszer elérhető magánszemélyek és gazdálkodási szervezetek számára egyaránt. A Díjnet használatához nincs másra szükség, csupán egy számítógépes eszközre és internetkapcsolatra, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari vagy Opera böngészővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában