Masterplast Nyrt.

2021.01.10. 14:45

Csúcsminőség az üvegszövetek gyártásában is

Szabadkán indít újabb nagymértékű beruházást az üvegszövetgyártó sárszentmihályi cég.

Baráth Eszter

A magyar gyártó 7,6 millió eurós szabadkai beruházással növeli a termelést. A fejlesztés saját forrásból és a Prosperitati Alapítványon keresztül juttatott vissza nem térítendő állami támogatásból valósul meg, melynek összege hárommillió euró.

Az új gépek nagy többsége német technológiára épül, amelyek segítségével körülbelül negyedével emelkedhet az üzem kibocsátása. A termelés ilyen mértékű növekedése révén a Masterplast Európa második és a világ harmadik legnagyobb üvegszövetgyártó cégévé válhat. Az új készülékek mellett – az elmúlt évek során szerzett gyártói tapasztalatok nyomán – a már meglévő eszközök korszerűsítése is része a beruházásnak, így még hatékonyabb gyártási folyamat valósulhat meg. A jelentős mértékű fejlesztések elkészültével, az új gépek segítségével a vállalat csúcsminőségű üvegszövetek kibocsátására lesz képes és alkalmas, melyek ipari és építőipari területeken válnak majd felhasználhatóvá.

A szabadkai gyártási hely fejlesztésének keretében nem csak az eszközök terén történik változás. Egységes és a korábbinál szélesebb körű logisztikai szolgáltatásokat vezetnek be, melyek a nívósabb piacok akár egyedi igényű vásárlói elvárásainak kielégítését is lehetővé teszik.

A Masterplast tájékoztatásában a vállalat elnöke, Tibor Zoltán elmondta: a fejlesztések hosszú távú célja az, hogy az általuk gyártott hőszigetelő rendszerekkel kapcsolatban megteremtsék az újrahasznosíthatóság lehetőségét. Ennek az útnak az első lépését már 2020-ban megtették, amikor elindították a Hungarocell Zöld Programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában