Tucatnál több érem a rangos versenyen

2020.08.06. 07:15

Szépen szerepeltek a Fejér megyei borok

A VinAgora verseny e hon egyetlen nemzetközi borviadala, és e tény különös jelentőséggel bír.

Silye Sándor

Borbírálat. Több szempontból is meg kellett felelni Fotó: NN / FMH

Fotó: nagy

Mert vannak sikereink a nagy nemzetközi borversenyeken, de azért az mégis más, ha a világ itt, nálunk méretteti meg magát, és boraink hazai pályán mutathatják meg magukat a világnak. Az idei versenyen nem kevesebb, mint 775 bor szállt „ringbe”, és bár senki nem ütötte ki magát, de mégis szép magyar, Fejér megyei sikerek voltak. Összesen 6 bajnoki díjat adtak ki (öt magyar, egy spanyol), 7 nagy arany talált gazdára (mind magyar). Nagy számú tételt, 140 bort értékeltek aranyérmesnek, 94 nedű lett ezüstérmes, és kiosztottak 19 különdíjat is.

Borbírálat. Több szempontból is meg kellett felelni Fotó: NN / FMH

Fejér megye ismét szépen szerepelt, hiszen összesen 6 aranyérmet kapott, és ez akkor is szép, ha abból kettőt a Törley Pezsgőpincészet érdemelt ki egy pezsgőjével, illetve egy borával. A megye kiemelkedő borászata a Paulus Borház volt Mórról 3 arany- és 3 ezüstérmével. Fejér a 6 aranyérem mellé hazahozott 8 ezüstöt is. Aranyérmet kapott még ezenkívül a Lics Pince is.

Az ezüstösök között ott találjuk meg az etyek-budai borvidékről a Haraszthy Pincészetet, valamint a Cardium Borászatot is. Megjegyzendő, hogy a Paulus Borház 2019-es olaszrizlingje a legjobb magyar Welschriesling különdíjban részesült! (A Welschriesling az olaszrizling hasonneve.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában