Gulyás Gergely válaszolt

2020.06.05. 07:15

Támogatást kapnak a magyar tulajdonú, határon túli telephellyel rendelkező cégek?

Ha egy cég saját tőkéjéből legalább 800 millió euró értékű versenyképességet növelő beruházást valósít meg, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium, a kormány gazdasági válságkezező programjával összhangban, maximum ekkora összeggel hozzájárul a fejlesztés költségeihez.

Osváth Sarolta

Budapest, 2020. május 7. A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter az online megtartott Kormányinfó sajtótájékoztatón 2020. május 7-én. MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Minderről a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a csütörtöki Kormányinfón. Lapunk azt kérdezte, tervez-e a kormány kiemelt jelleggel támogatást nyújtani olyan magyar tulajdonú cégeknek, amelyek a határon túl, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken telephellyel rendelkeznek? A miniszter kifejtette, nagy sikernek, a Külgazdasági és Külügyi minisztérium külön érdemének tartja, hogy eddig 806 vállalat nyújtotta be pályázatát a minisztériumhoz, 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalva. Közülük 627 vállalat – a támogatott, munkahelyteremtő beruházásokat idehozó vállalatok háromnegyede – magyar tulajdonú. A minisztérium pályázati támogatásán belül van egy 25 milliárd forintos keret, ami azt segíti, hogy magyar tulajdonú vállalkozások a határon kívül fektethessenek be. A támogatás tehát rendelkezésre áll – hangsúlyozta. – Azt reméljük, ilyen helyzetben is van lehetőség a magyar gazdaság egészének és ezen belül a magyar tulajdonú részének megerősítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában