Koronavírus Fejérben

2020.05.06. 07:35

Társadalmi felelősségvállalás: szövetség Szabadbattyán térség fejlődéséért

A térség gazdasági életének két szereplője, valamint a civil szféra képviselője kedden a LogSol Csoport szabadbattyáni székhelyén írta alá a Szabadbattyán és Térsége Fejlődéséért Stratégiai Szövetség alapító okiratát.

V. Varga József

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szövetség létrehozásának és működésének célja a térségi vállalkozások és társadalmi szervezetek, a térség fejlődésében érdekelt képzési és kutatás-fejlesztő intézmények egymás közötti, a versenyképesség és a foglalkoztatás színvonalát emelő, a helyi közösség jólétét szem előtt tartó együttműködési formáinak kialakítása és fejlesztése. Az okiratot az alapítóként jegyző Simon Cégcsoport, LogSol Csoport és Fiatal Civil Kurázsi Egyesület nevében Simon Péter gyárigazgató, Varga Zsolt stratégia igazgató és Pletser Ádám elnök írta alá. Az aláírás kedden történt, ugyanakkor az alapítók együttműködése régebbre tekint vissza. Közös társadalmi felelősségvállalásukat számos adománygyűjtő és adományozó akció és közterületi felújítás, valamint szabadidős egyesületek támogatása jelzi. A térségi vállalkozói környezet élénkítése terén szerveztek már közös üzletember-találkozót, a vállalatok működésébe betekintést nyújtó, nyílt üzemlátogatásokat.

Az ipari aggregátorokat gyártó LogSol szabadbattyáni telephelye
adott otthont az alapító okirat aláírásának Fotó: Nagy Norbert / FMH

A szövetség létrehozásának szükségességét az alapítók a jelenlegi válsághelyzetben látták meg igazán, a közelmúltban közös erővel Szabadbattyán 65 év feletti lakosainak háztartásába juttatták el a védekezéshez szükséges arcmaszkokat. Adománygyűjtést kezdeményeztek, melynek célja a vészhelyzet „áldozatainak”, azaz azoknak a családoknak a hathatós támogatása, melyekben egészségügyi probléma vagy állásvesztés okán nehéz helyzet alakult ki. A szövetség jövőbeni tervei között az együttműködés belső információáramlását és ismertségét támogató honlap kialakítása, új, piacképes termékek, szolgáltatások vállalati együttműködésen alapuló kifejlesztése, a térségben élő közösség életét támogató, jólétét, hagyományainak megőrzését segítő rendezvények, vállalkozói mentorprogram létrehozása és működtetése szerepel. A Szabadbattyán és Térsége Fejlődéséért Stratégiai Szövetség minden szervezet felé nyitott – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában