Hirdetés

2019.10.23. 15:32

Hordjak én is hátizsákot? Naná!

Bizony csábítóan néznek ki a napjainkban kapható női hátizsákok, mert annyira praktikus már egyik-másik modell, hogy szinte képtelenség ellenállni nekik.

Gyakran olyan nők kezdenek el hordani hátizsákot, akik néhány éve el sem tudták volna képzelni, hogy egy ilyen kényelmes darabbal vegyék nyakukba a várost. Nézzük meg, miért lettek olyan népszerűek az elmúlt években a hátizsákok!

A márkás női hátizsák kiváló képviselője a David Jones, illetve a versenytársai a Nobo, Miss Lulu és a többi elismert márkás női táska gyártó. Közkedvelt darabjaik a jobb táska webshopokban mind megtalálhatóak, kényelmesen válogathatunk.

Sokaknak a hátizsákról nem biztos, hogy a csinos kis díszítésekkel ellátott városi női hátizsákok jutnak eszükbe, hanem a katonai málhától a hegymászó felszerelésig egészen az iskolatáskáig szinte bármilyen típus.

Ennek köszönhetően a túrahátizsákok mellett az 1980-as évekre már rengeteg kis rekesszel ellátott iskolai hátizsák kezdett el megjelenni, s alig kellett néhány év ahhoz, hogy a hátizsák a gyerekek körében ne csak egy eszköz legyen, hanem a személyiségük egyik kifejezőeszköze.

Ebben az időszakban már egyre több világmárka kezdte el készíteni a saját hátizsákjait, legyen az iskolatáska, túrahátizsák vagy éppen egy finom női kis hátizsák, s mivel a 2010-es évektől divat lett újra az iskolapadba ülni, így igény lett a felnőttek számára is hordható, divatos verziókra.

Ettől az időszaktól fogva pedig a luxus márkákon át a leg strapabíróbb sport hegymászó hátizsákokig már szinte mindent meg lehet találni a piacon. Napjainkban pedig már szinte minden igénynek megfelelő hátizsákot lehet kapni.

Ez azt jelenti, hogy akinek kulacstartó, laptop tartó – de csak egy bizonyos méretben persze – , kis rekesz a smink készletnek, a kulcsnak, telefonnak és természetesen a pénztárcának.

Valamint elég hely egy sálnak, pulóvernek illetve legalább egy liter víznek, még válogathat is a hatalmas választékból, mert a gyártók hallgatnak a felhasználókra, és a mini hátizsáktól kezdve sokfajta méretválasztékban találhatunk nekünk való darabot. Az anyagokról felhasznált már nem is beszélve, hiszen a vászontól a műbőrön át a bőr hátizsákig minden menő.

Régen persze ez nem így volt, hiszen nem is létezett a mai értelemben vett hátizsák, mert az iskolatáskák elődjei derékszíjak voltak, a hátizsákoké pedig katonai málhák, melyekbe egyes esetekben bele volt szerelve egy külső vagy belső váz a nagyobb és biztonságosabb terhelés érdekében.

A napjainkban hátizsáknak vélt kiegészítő egyébként Gerry Cunningham nevéhez kötődik, hiszen ő volt az első, aki 1938-ban kiegészítette az akkor inkább még katonai málhára emlékeztető buggyos tárolót egy-egy cipzárral, hogy hegymászás közben könnyebben tudja elérni az apróbb dolgokat a hátizsákjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában