Szakadt alá menekült

2019.10.22. 15:30

Hatalmas harcsát fogtak a Velencei-tóból

A nagyszerű idő mostanában nem csak az erdőkben kirándulóknak kedvez, azok is örülhetnek, akik a legnépszerűbb szabadidős tevékenység hódolói.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári Kurunczi Gábort igencsak próbára tette a 40 kilós harcsa

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Szép őszi idő jellemezte az esztendő 42. hetét, gyakran kora nyári hőmérsékleti értékeket mértek. Az időjárásban bekövetkezett pozitív változás a halakra is serkentően hatott, gyakran akadt tennivalója a tó horgászainak – mondta Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A békés halak közül a keszeg és az ezüstkárász jól evett, utóbbiból akadt egy kilón felüli példány is. Pontyot ugyancsak jól lehetett fogni, a nap minden szakában kereste a táplálékot legnépszerűbb horgászhalunk.

A székesfehérvári Kurunczi Gábort igencsak próbára tette a 40 kilós harcsa
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megnövekedett kapásszám a hét második felében kihelyezett, mintegy 4 ezer kiló háromnyaras, fogható méretű állománynak is köszönhető volt. A ragadozók élénken mozogtak a jó időben, a halőrök tapasztalatai szerint több balin és csuka mellett a süllő ismét gyakran jelentkezett a műcsalival és csalihallal próbálkozó horgászok készségein. A harcsahorgászoknak is kedvezett a jó idő: a legnagyobb példány a héten elérte a 40 kilót. Kifogója csalihallal próbálkozott, s az este nyolckor jelentkező ragadozó azonnal egy „szakadt” alá menekült, amely alól csak 8-10 perc elteltével sikerült kihúzni. Azután még nagyjából 20 perces fárasztásra volt szükség, hogy a csónakba lehessen emelni a hatalmas termetű halat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában